victoria65

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spravodlivosť...

Spravodlivosť...

Až 51,29 % obyvateľstva našej krajiny poberá nejaké dávky zo Sociálnej poisťovne. Pri počte 5 440 000 je to 2 794 000 ľudí.
Tieto dávky tvoria dôchodky, prídavky na deti, dávky v hmotnej núdzi, nemocenské dávky...
Z toho je dôchodkov 1 273 000.Isto by bolo zaujímavé vedieť, koľko z toho je invalidných a čiastočne invalidných dôchodkov. Zaujímavé by  bolo vedieť hlavne to, koľko je medzi nimi  zdravých  „ invalidov“. Samozrejmé je, že o ľudí chorých  sa treba postarať. Neviem ako sa to berie dnes, ale vždy platilo, že invalidný dôchodok sa poskytoval ako kompenzácia zdravotne postihnutému preto, lebo pre svoj  zlý zdravotný stav či postihnutie sa nemá možnosť zamestnať a teda si nedokáže zarobiť na živobytie. Dnes však máme „invalidov“, ktorí pracujú ako zdraví, poberajú invalidné dôchodky a využívajú všetky výhody zdravotne postihnutých. Myslím si, že ako všade, aj tu stačí mať tie správne známosti.

Druhá vec je valorizácia dôchodkov Ten čo má vysoký dôchodok dostane pridané viac, pretože sa valorizuje o percentá. Vraj je to založené na zásluhovosti. Ak niekto viac zarábal a viac odvádzal tak to má pri odchode do dôchodku  zohľadnené  pri výpočte sumy dôchodku, teraz do systému neprispieva ničím, keď sa už valorizuje, tak by sa malo pridať každému dôchodcovi rovnako, aj to len do určitej výšky.

Keďže je práve obdobie podávania daňových priznaní, natrafila som pri študovaní materiálov na jednu vec, ktorá je pre mňa nepochopiteľná. Ak dôchodca popri dôchodku pracuje a má ročný hrubý príjem do sumy 2 012,85 eura si môže požiadať o vrátenie zrazenej dane, ale ten, ktorý má len o pár centov príjem vyšší zaplatí  daň 19%.

Naša vláda je až tak sociálna, že je nespravodlivá.


Život okolo nás | stály odkaz

Komentáre

  1. tak
    spravodlivost zomrela pri zrode sveta - hovori moj muz
    publikované: 27.02.2010 14:29:38 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. vidíš,
    === Dnes však máme „invalidov“, ktorí pracujú ako zdraví, poberajú invalidné dôchodky a využívajú všetky výhody zdravotne postihnutých. === a týmto sa naša vláda chváli, ako odstránila skrivodlivosť na invalidoch. Viem, že sa aj chyby stávali, ale ...
    publikované: 27.02.2010 21:33:44 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014