victoria65

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chudoba na Slovensku

Chudoba na Slovensku
Na Slovensku je 368 000 ľudí bez práce. Ďalšie tisíce síce pracujú, ale za mzdy, ktoré nestačia na pokrytie všetkých potrieb domácností.
Občas sa niektorá z chudobných rodín objaví v médiách. Táto téma vždy zaujme a okrem toho, že sa zvýši sledovanosť médií, nájdu sa aj dobrí ľudia ochotní pomáhať. Tak to bolo aj v poslednej Paľbe na Markíze. Túto reláciu sledujem len veľmi zriedka, nakoľko večer televíziu nepozerám, pretože vstávam do práce ráno o 2,30 hodine. Včera som si ju dodatočne pozrela  na internete.
Tvorcov tejto relácie si vážim, robia užitočnú a často aj nebezpečnú prácu ,ale k tejto konkrétnej relácii, k jej prvému príbehu mám určité pripomienky.
V prvom rade chcem povedať, že nie som nijaká bezcitná beštia, ľúto mi je každého živého tvora, ktorý trpí. Sama som v živote prežila aj biedu, aj sklamanie, aj bolesť. Viem čo je ťažký život...
Dnes mnohí rátajú s tým, že keď sa o nich zmienia médiá, nájde sa nejaký dobrák, ktorý pomôže. Myslím si, že je veľa rodín, ktoré sú na tom ešte horšie ako spomínaná rodina v prvom príbehu poslednej Paľby.
Zaujala ma hlavne výška príjmu rodiny 600 eur mesačne .Myslím si ,že nie je pravdivá. Otec pracuje, starý otec  je / asi / dôchodca, deti by mali dostávať sirotský dôchodok a detské prídavky a deti zo sociálne slabých rodín dostávajú / vraj / aj štipendiá. Druhá vec, ktorá ma prekvapila sú výdavky. Keď beriem do úvahy ten príjem 600 eur a ostáva každému na deň 1 euro ,to znamená, že im zostane zhruba 180 eur, teda iné výdavky majú 420 eur! Na čo, preboha, veď ani vo štvorizbovom byte v paneláku nie sú také náklady a deťom skoro všetko platí nejaká dobrá duša.
Nie žeby som závidela, ale nie je férové útočiť na city dobrosrdečných ľudí nepravdivými údajmi. Keď chce niekto podporovať niekoho, je to jeho vec, dáva zo svojho, ale myslím si, že aj tieto deti si berú zlé návyky, tiež by si mohli odpustiť rozmary ako chodiť do školy do vedľajšej obce len preto, že tam majú kamarátov a pod.
Ukazovať utrpenie detí, to vždy zaberie, a keď ešte mládenček povie, že nikdy nebol šťastný, to zaplače aj tvrdšia duša. Škoda, že nepovedal, čo si pod slovom šťastie predstavuje. Je mladý, zdravý... sú medzi nami aj takí, ktorí by si to s ním radi vymenili.

Život okolo nás | stály odkaz

Komentáre

  1. ešteže to nepozerám...
    :((((
    publikované: 26.10.2009 13:24:13 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Victoria65,
    nepozerám, ale to , čo si logicky napísala, aj mne vŕta v hlave, či sú to naozaj pravdivé prijmy. A tie náklady-neviem, čo majú, ale ak majú mobily, cestujú , stravujú sa v jedálni a ostatné náklady na domácnosť, asi aj budú zodpovedať skutočnosti
    publikované: 26.10.2009 20:11:00 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014